maandag 17 november 2014

De vallende ster van 'Starnieuws'

Hoogste tijd voor presidentiële Commissie Ordening Journaille Sector

17-11-2014  Door: Paul Kraaijer


Wanneer neemt Starnieuws een goede eindredacteur in dienst? Vanaf tien uur vanochtend, maandag 17 november 2014, staat dit artikel op de nieuwswebsite, vol taal- en journalistieke fouten. Starnieuws? Star? 


Wanneer komt er een presidentiële commissie Ordening Journaille Sector? Wanneer komt de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) in actie?

Starnieuws mag dan wel een bepaalde naam hebben opgebouwd, vooral vanwege te weinig echte concurrentie op het internet, maar inhoudelijk heeft ook deze nieuwswebsite weinig tot zelfs niets met kwalitatief goede journalistiek te maken. Het wordt tijd dat de bezoekers van die website dat gaan inzien en zich niet blind staren op slechts de naam of op de 'reputatie' in het kleine Surinaamse journalistieke wereldje van de eigenaresse van de website, Nita Ramcharan (Network Star Suriname). Immers, 'reputatie' is absoluut geen garantie voor kwaliteit.

Overigens, de voorzitter (Wilfred Leeuwin) en vicevoorzitter (Edward Troon) van de SVJ zijn beiden werkzaam als webredacteur en fotograaf bij Starnieuws..... Tja..... het journaille in Suriname is een soort familiair-ons-kent-ons-opstelschrijvers-clubje.

Geen opmerkingen: