maandag 6 april 2015

Voorlichtingsamateurisme bij Surinaamse ministeries en Assembleeleden

Het onvermogen en asociale onfatsoen om niet op e-mails te reageren

Professionele voorlichters zijn binnen overheid en politiek niet te vinden

06-04-2015 Door: Paul Kraaijer


Paramaribo – Wanneer krijgen alle Surinaamse ministeries en presidentiële commissies eindelijk eens een professionele afdeling Voorlichting? Een afdeling die wel zo fatsoenlijk is om de moeite te nemen op via e-mail gestelde vragen te reageren.

Of je een ministerie nu via e-mail benaderd of via een speciaal daarvoor bestemd formulier op de websites van ministeries, werkelijk nooit krijg je antwoord. Met een beetje geluk ontvang je een standaard ontvangstbevestiging waarin staat dat je binnen een bepaald aantal werkdagen een inhoudelijke reactie krijgt. Maar, hoeveel reacties moet ik nog ontvangen?

Wat is dat toch met die ministeries?
Voorlichtingsamateurisme?
E-mailvrees?
Gewoon geen zin om te reageren?
Standaard ingebakken asociaal onfatsoen?
Of gaan ministeries willens en wetens vragen uit de weg?

Maar, geen reactie, geen antwoord is ook een reactie, een antwoord! Ministeries schijnen zich niet te beseffen dat zij zichzelf in de vingers snijden door niet te willen reageren op vragen. Ze maken zichzelf en hun beleid ongeloofwaardig.

Overigens geldt dat ook voor negen van de tien Assembleeleden die nota bene ministeries verwijten niet op door hun gestelde vragen te reageren. Ze hebben, naast eventuele persoonlijke e-mailadressen, allemaal een speciaal e-mailadres van De Nationale Assemblee. Maar, ook het merendeel van de Assembleeleden, zelfs van die paar van wie je dat niet zou verwachten, blijken te lui of te onfatsoenlijk om te reageren.
Ze zijn gekozen door het volk, maar luisteren naar dat volk is er nauwelijks bij en ook gewoon vragen gesteld in e-mails beantwoorden is er nauwelijks bij. Ze zitten ter eigen glorie, eer en room en vele maandelijks te incaseren Srd's op het pluche van de Assemblee.

Als ik 25 mei bij de verkiezingen zou mogen stemmen, dan zou mijn stem absoluut naar dat ene Assembleelid gaan dat wel, soms, af en toe, netjes reageert..... via Facebook, dat wel....

Geen opmerkingen: