zondag 5 juni 2016

Starnieuws lijkt spreekbuis te zijn geworden van perschef Kabinet van de President en dus van Bouterse en NDP

Redactie Starnieuws durft perschef Limburg niet aan de tand te voelen over een nulletje teveel....

Tijd voor Starnieuws om te gaan investeren in journalistieke kwaliteit

05-06-2016  Door: Paul Kraaijer


Met het bericht 'President benadrukt samenwerking op ACS-top' van zaterdag 4 juni 2016 wordt duidelijk, dat Starnieuws de kritiekloze en subjectieve spreekbuis is geworden van de perschef van het Kabinet van de President, de schreeuwer Clifton 'Limbo' Limburg en dus van president Desi Bouterse en dus van zijn partij de NDP.De voornoemde kop doet vermoeden, dat het inhoudelijk gaat over wat president Bouterse zoal namens Suriname heeft gezegd tijdens de 7e staatshoofdentop van de Associatie van Caribische Staten (ACS) op Cuba, Maar, niets blijkt minder waar. Starnieuws gaat amper daarop in, maar biedt haar lezers de mogelijkheid om een persbericht (in twee aparte pdf-documenten) van het Kabinet van de President over de bijdrage van Bouterse aan de ACS-top te downloaden.

Waar de meeste aandacht aan wordt besteed zijn ongefundeerde uitspraken van Limburg. Hij zegt op Starnieuws dat - althans, volgens hem - opzettelijk verkeerde informatie wordt verspreid over de reiskosten van de trip van de delegatie naar en verblijf op Cuba. Wie of wat die informatie zou hebben verspreid wordt echter niet vermeld en of het opzettelijk is gebeurd - zoals door 'Limbo' wordt beweerd - is ook een vraagteken of slechts alleen een waarheid voor Bouterse en zijn perschef. De zelden kritische en alerte redactie van Starnieuws heeft Limburg hierover kennelijk niet aan de tand gevoeld.

De totale kosten van de reis waren begroot op 29.000 Amerikaanse dollar, waarvan 5.000 onvoorzien, aldus Limburg. 'Er wordt bewust gepubliceerd dat de reis 290.000 Amerikaanse dollar heeft gekost. Dit is absoluut niet waar', beweert Limburg, die er kennelijk - als een heuse koe van zondag - niet even bij wil stil staan dat mogelijk per ongeluk een 0 (nul) teveel is vermeld i.c. Getypt …... (!!) en mogelijk weer willens en wetens een bepaalde sfeer wil creëren. Hoezo bewust? Waarop is die Limburg-wijsheid gestoeld? Op niets, op lucht, slechts op het willens en wetens verspreiden van een fabel. En, hij heeft in Starnieuws de domme ezel gevonden die zijn opmerkingen publiceert, zonder ook maar een kritische vraag aan Limburg te stellen.

Overigens, minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken zei 22 december 2015 tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee, dat een dienstreis van een presidentiële delegatie Suriname zo'n 290.000 Amerikaanse dollar kost. Volgens de bewindsvrouwe zijn de kosten variabel en afhankelijk van de vergaderlocatie, samenstelling van de delegatie en de aard van de vergadering.

Starnieuws wordt gewoon voor het publicitaire karretje van Limburg en dus van Bouterse gespannen. Starnieuws kent geen diepgang.
Starnieuws stelt geen kritische vragen.
Starnieuws bericht oppervlakkig.
Starnieuws zou gedegradeerd moeten worden, immers er is absoluut geen sprake van een inhoudelijk en kwalitatieve goede nieuwswebsite, integendeel, Starnieuws is geen journalistieke nieuwswebsite, maar een website waar een paar mensen maar wat blij zijn dat de eigenaresse hun bagger - bij gebrek aan beter, want beter kost geld - wil plaatsen.

Met het hiervoor aangehaalde artikel van zaterdag 4 juni wordt gewoon weer eens door Starnieuws bevestigd, dat zij niet onafhankelijk en objectief is, maar gekleurd. Daarnaast blijft de webredactie gewoon politieberichten van het Korps Politie Suriname klakkeloos overnemen dus incluis alle onvolkomenheden en fouten - te slecht met te weinig informatie voor publicatie, maar niet voor Starnieuws - en wordt over rechtszaken bericht door niet-journalisten, door niet-rechtbankverslaggevers, op een wijze waar geen touw aan vastknopen te is. Ook ingezonden stukken/brieven worden zonder na te denken en zonder ze tegen het licht van de correctie te houden geplaatst.

Het is de hoogste tijd ,dat eigenaresse Nita Ramcharan gaat investeren in haar redactie, in kwaliteit, en alle vermeende webredacteuren per direct de deur wijst, want journalistiek verantwoorde artikelen schrijven kan niemand.

Geen opmerkingen: